onsdag 30 december 2009

Hejdå, 2009! Hejdå, 00-talet!

Jag tänker på när vi guidade runt Stefan i stora staden Jakobstad och åt av den berömda kebaben, jag tänker på stressen runt studenten men också hur roligt vi hade det på penkkis. Jag tänker på manusskrivandet, på de otroligt roliga övningarna vi hade. Jag tänker på Elevriksdagens kvällsfest och sen valet dagen efter, i min gamla skola. Jag tänker på genrepet, på premiären, på den överväldigande recensionen, på de glada minerna och tårarna. För det är vad teater är; blod, svett och tårar i dess mest bokstavliga mening. Men det är så värt det. Jag tänker på vår lyckliga dag och den fåniga studentsången, när vi slapp de där väggarna. Jag tänker på sommaren, som var en av de mest trevliga jag har upplevt. Jag tänker på sång, dans och villaliv. Men mest av allt tänker jag på Nars. Sen tänker jag på jobbet, på alla skolbesöken. På alla de elever, studeranden och lärare jag har träffat. Jag tänker på systemet och jag blir arg. Men också glad över när jag tänker på alla de människor som jobbar mot det. Jag tänker på en rätt grå höst. Jag tänker på ett av de bästa besluten jag har gjort hittills. Jag tänker på Bryssel, men jag tänker också på hemkomsten till Finland. Det var inte lätt, men nu är jag glad. Jag tänker på alla samtal och meddelande. Och jag tänker på Köpenhamn.

Det tänker jag på när jag hör år 2009.

Sen tänker jag på vårt lands första kvinnliga president, jag tänker på Lucia, jag tänker på 9/11. Jag tänker på Beyonce, jag tänker på högstadiet med alla dess discon och danserna som aldrig blev dansade. Jag tänker på ångest kring framtiden och val av skola, jag tänker på hur vårt lands första kvinnliga statsminister fick gå snabbt. Jag tänker på duktighetssyndrom och alla uppdrag, jag tänker på två skolskjutningar. Jag tänker på gymnasiet och dess onödighet. Jag tänker på change och jag tänker på kritik. Jag tänker på dans, demonstrationer, hopp och pessimism inför framtiden. Jag tänker sjukdom och katastrof, men också en gnutta optimism.

Det tänker jag på när jag hör 00-talet, som vi nu lämnar bakom oss.

tisdag 29 december 2009

Lovely pictures from KBH

(eftersom en viss person vägrar att prata med mig innan jag har laddat upp bilder...)

Så, varsågoda! Några bilder från min vistelse i landet Danmark.

Under lördagen samlades några människor och demonstrerade for climate justice...

... och såklart var också vi där!


Kolla! De HAR snö i Danmark!


En dag bestämde vi oss för turista lite. Här ser ni slottet som de
flesta kungligheter brukar gifta sig i.



Se hur glad Tobias är över slottet!



Fontänen där "folk kastar i mynt och alkoholisterna plockar upp dem".



Utsikten över backen.



Lilla havsfrun och feta västvärlden.



Sen en dag gick vi på arbetarmuseum. Det var intressant.



En mycket trevlig vistelse, med andra ord.


lördag 26 december 2009

Lovely KBH

Jag tillbringade många dagar i byn, vi blev inte arresterade, vi vandrade i en alltför dyr slottspark, kollade film, träffade trevliga människor och jag fick pinsamt erfara att jag suger på att hantera en hammare. Men det är okej.

Bilder kommer efter att jag ha ätit mig mätt på resterna av chocko och köttbullar.
(nyårslöfte; bli vege.)

onsdag 9 december 2009

Queerfestival!

Okej, nu vet iaf jag vilken festival det är som gäller i sommar:
http://www.queertopiafestivalen.se/

Artisterna avslöjas och biljetterna släpps i januari. Jag hoppas iaf att få se Gossip.

Anka Anka, Anna Anka

En intressant fundering:
http://www.expressen.se/debatt/1.1805991/fru-anka-blev-lamnad-nar-hon-gjorde-karriar