tisdag 18 maj 2010

Hejdå Purmo, Hello Kastrup!

Imorgon tar jag tåget ner till Helsingfors. Mitt flyg startar tidig fredagmorgon till Kastrup, min kommande "current city" på min profilsida på facebook.

Men Purmo, vi ses igen i juni! (och i juli, eftersom det vankas kusinbröllop!)

fredag 14 maj 2010

Kom mens, kom!

Igår tog jag mig äntligen i kragen och beställde en mensskopp från denna sida: http://www.lunette.fi/fi-se/index.php?id=67

Den borde anlända på posten inom en snar framtid och jag har nog aldrig väntat så här mycket och förväntansfullt varken på posten eller på nästa mens så som jag gör nu. Spännande!

Uppdate: bl.a. här http://menskoppen.se/ finns mera info för intresserade och nyfikna människor!

Fula kommentarer

Klicka på denna länk och läs om Marja-Sisko Aalto: http://www.hbl.fi/text/helsingfors/2010/5/13/w46918.php

Där får ni läsa kommentarer som "Tidigare gick man på cirkus för att se skäggiga damen. I dag till kyrkan." av signaturen "Bättre förr"...

Och jag förundras alltid över att tidningarna aldrig verkar lära sig: det heter könskorrigering, inte könsbyte! Och journalister ska låtsas vara språkpoliser... pff!

Uppdate: visserligen står det på de flesta ställen i artikeln könskorrigering, men det låter inte så bra när det högst uppe står "känd för könsbyte"...

tisdag 11 maj 2010

Stay away, påven

Shit, vad påven ser skrämmande ut på den här bilden...!
http://www.ot.fi/Story/?linkID=112834

söndag 9 maj 2010

Det är nära nu

Nu har jag köpt en enkelbiljett till Danmark för endast 63,16€.

söndag 2 maj 2010

19 dagar!

Fru Gud, som det ofta uttrycks i landet Egalia. Jag har mindre än tre (!) fucking veckor kvar i detta kalla land och mitt rum ser fortfarande ut som Hiroshima.* I torsdags fick jag hjälp av två systrar och en granne att flytta alla mina saker från Vasalägenheten till skogen igen. Så nu befinner jag mig här i skogen tills flyget startar den 21 maj och tar mig över till danskiland.

Seriöst, jag har aldrig i mitt trevliga medelklassliv haft ett sådant I-landsproblmen som jag har just nu: Jag har allt för mycket grejer som jag varken behöver eller vet vad jag ska göra med. Kommer ni på ett "värre" I-landsproblem, kommentera!

* Är det okej att skriva så om ens rum?