tisdag 31 maj 2011

Böcker

Jag lider lite av bloggtorka just nu, så precis som Lady Dahmer slänger jag upp en bild på böcker jag rekommenderar alla att läsa.

måndag 30 maj 2011

Mod biffen!*

Idag överraskade sambon mig med biobiljetter till den nya Pirates of the Caribbean. En mycket trevlig överraskning! Det var dessutom första gången jag fick se en film i 3D.

*I Danmark går man på "biffen" istället för på "bio" som jag kallar biografen. Men det uttalas typ "biiifen" och inte som "nu ska jag äta upp den här biffen".

söndag 29 maj 2011

Fullt hus

Det blev verkligen fullt hus igår. Så fullt att folk stod utanför fönstrena och försökte få sig en glimt av matchen. Undrar hur mycket folk det hade varit där om det inte hade regnat?

Även om jag inte är intresserad av Champions League, så var det mycket roligt att höra kundernas vrål när mål gjordes.

lördag 28 maj 2011

Fotboll, anyone?

Idag har jag träffat några av sambons norska släktningar. Annars tar jag det bara lugnt innan kvällens arbetsskifte startar. Det är visst någon fotbollsfinal ikväll, så vi kommer att stå tre personer bakom bardisken. Vi räknar med fullt hus!

fredag 27 maj 2011

"Myter om feministiska framsteg skapar nya myter"

Bra läsning.

Mera hår


Via Lady Dahmers blogg (LÄS DEN!) hittade jag denna roliga bild. Bilden är gjord av Vesslan, go check it out!

Uppdate: Lady Dahmer vann sen inte heller Gillettes tävling, men hon fick flest läsarröster!

Dagens fakta:

I Malta är det svårt att skilja sig!

"Världens dummaste björn"

Bamse. Världens starkaste björn, men även världens snällaste. Frågan om Bamse är så snäll längre har kommit upp på tapeten, när Migrationsverket i Sverige publicerade detta nummer för asylsökande barn.

En kaninfamilj och en grävlingsfamilj söker båda asyl i Sverige. Kaninfamiljen beviljas asyl, medan grävlingfamiljen är tvungna att ta sig tillbaka till landet "Varganien". Meles, grävlingen som går i Bamseungarnas klass, reagerar med att "det ska bli kul att träffa sina släktingar och kompisar igen." Att det är riktigt svårt att som grävling leva i Varganien, var Vargarna styr allt, tas bara upp mycket snabbt i tidningen.

Det är speciellt en serieruta i slutet av historien som har upprört människor och det är när grävlingfamiljen återvänder till sitt land och alla deras släktingar står på flygplatsen och väntar på att få ta emot dem. Poäng från Migrationsverket: kom igen, det är ändå inte så farligt att leva i Varganien fast ni tillhör en förföljd minoritet.

Här kan ni läsa en omgjord version som beskriver verkligheten lite mera... verklighetstroget. Tankesmedjan har också snackat om detta Bamsenummer och jag rekommenderar denna krönika, "Världens dummaste björn", av Mattias Elftorp.

Uppdate: Nu har radio X3M gjort sin egen Jytky-version. För dig som vill förstå sannfinländarna lite bättre!

torsdag 26 maj 2011

Veckans icke-nyhet

"Finlandssvenskarna ingen kulturellt homogen grupp." Jag vet, det är alltid bra att göra undersökningar så en har statistik i ryggen för ens argument men seriöst: finns det på riktigt vettiga människor som någonsin har trott att finlandssvenskar är en kulturellt homogen grupp?

måndag 23 maj 2011

Åska och vår

Himlen är vacker efter ett av de största åskväder jag varit med om, det är behagligt varmt och det doftar härligt vår överallt.

Utanför vårt fönster.

Dagens mest integsägande citat

"Det ser ut som om arbetslösheten är en sak som alla är överens om att ska fås ned, säger De grönas ordförande Anni Sinnemäki."

No shit, Sherlock! Det där säger ju ingenting om de pågående regeringsförhandlingar.

Taivas Varjele!

Om detta tidigare har varit Finlands hockylåt nummer ett, så tror jag detta blir nästa stora hit. Jag har haft den spelande i mitt huvud hela morgonen.

Träning och plastikoperationer

Jag har skrivit om Go´morgen Danmark tidigare, men jag tror dagens inslag tar priset. Först visar de denna bild, på Demi Moore, från filmen Charlie´s Angels.

Programledaren ställer frågan till en träningsexpert om det "är realistiskt att kunna se ut så här, för oss vaaanliga människor?" Träningsexperten nämner inte med ett enda ord att Demo Moore opererade sig för sjukt många pengar inför den här filmen. De kommer fram till att det inte är realistiskt att se ut så här, om en inte har det som jobb. För Demi Moore tränar så många timmar per dag, så många timmar har inte vaaanliga människor tid med eftersom de flesta vaaanliga människor har ett jobb att passa eller annat de ska göra på dagarna. Träningsexperten nämner inte med ett enda ord att Demi Morre också ser ut så här för att hon har opererat sig för många, många pengar.

Sen börjar de jämföra bilder och denna dyker upp.

Det här var, enligt träningsexperten, "manlig träning" och det var inte snyggt för Demi Moore. Träningsexperten gillade hennes kropp mycket mera nu, nu när hon sysslade med yoga. Experten verkade inte ha tänkt över att denna "manliga träning" tillhörde Demi Moores roll i G.I. Jane... eller över att olika människor gillar olika slags kroppar. Träningsexperten verkade så övertygad om att alla människor (speciellt kvinnor då) både gillar och vill ha samma slags kroppstyp.

Ett nytt bottenapp, Go´morgen Danmark.

söndag 22 maj 2011

Kaffe och Medina

Denna helg har jag bland annat sett Lars Ohly tala, kokat och druckit typ tusen liter kaffe, diskat och dansat till Medina och haft temafest "nyår". En mycket trevlig helg.

fredag 20 maj 2011

Store bededag

Idag är det den Store bededag (alltså, den stora böndagen.) Då är (de flesta) danskar lediga från sitt arbete. Igår fick jag veta att för många hundra år sedan hade de haft så många röda dagar i kalendern, för att tillbe olika helgon, att kungen bestämde sig att folket kunde väl tillbe alla helgon på en och samma dag. (effektivt också, så måste människorna inte vara lediga så ofta.)

Enligt sambon är det endast denna tid på året en kan köpa bröden på bilden. (lite som att det bara går att köpa memma under påsketider.) Så på den store bededag, ska en lägga dem i ugnen en stund och sen på med smör. And that´s about it... men gott var det!

Bilder

Bilder från när jag och syster fikade innan jag gick genom säkerhetskontrollen på flygplatsen.

Tack Sabina för skjutsen och kaffet!

torsdag 19 maj 2011

"Tanken att vissa är för fina för rättvisan är inte vacker."

Läs här.

"Ingen som inte var på plats i hotelrummet har än så länge en aning om vad som egentligen hände, vilket inte hindrar en lång rad franska politiker och debattörer att hävda att Strauss-Kahn är utsatt för en komplott och omedelbart bör försättas på fri fot."

och

"Kvinnorna som hävdar att de utsatts för sexbrott, och som har rätt att få sin sak prövad, nämns inte med ett ord."

Hockey Hangover

Jag har anlänt till Danmark. Här är det lite regnigt, men sommaren är ändå här. Det är sjukt grönt överallt.

onsdag 18 maj 2011

Tack, vi ses snart igen

Idag flyger jag till Köpenhamn. Jag och sambon besöker Finland i juni. Tack för denna vecka!

tisdag 17 maj 2011

Veckan som gick

Jag har befunnit mig i Finland sen i onsdags och som jag har skrivit tidigare, firade vi syrrans möhippa i lördags.



Whiskeyn fick Monica som present, kanske speciellt med tanke på kvällens tema...


... nämligen Mötley Crüe och rock´n´roll!


Sminkning inför kvällens fest pågår.


En tuff brud i sin motorcykelmundering. Flera bilder finns på syster Sabinas blogg.

Tack allihopa för en trevlig visit. Jag kommer tillbaka till Finland i juni.

IDAHOT

Idag, den 17 maj, är det den internationella dagen mot homofobi och transfobi. IDAHO=International Day Against HOmophobia and Transphobia.

Här kan ni läsa om hbtiq-personers (homosexuella, bisexuella, transpersoner, intersexuella och queers) situation i Europa.

måndag 16 maj 2011

Om hockeyfrigiditeten

Även om jag gillade att se på söndagens hockyfinal, tycker jag Anna Friman på bloggen Finsalongen har en bra poäng. Läs här.

Resultat från eurovisionen

Här är resultaten både från finalen och semifinalerna.

Anmärkningsvärt: Finland kom vidare som tredje land i den första semifinalen. Och Polen kom till och med sämre än Portugal...

Sen börjar jag också fundera på vinnarlandets stavning. Vissa skriver Azerbaijan, men är det inte Azerbajdzjan som är det rätta? Eller har jag fel igen?

Dagen efter dagen efter eurovisionen

Okej, min analys av eurovisionen 2011 kan väl sammanfattas i: jag hade ingen aning.

Kul att det i början var så jämnt mellan länderna, att det inte fanns en självklar vinnare redan från start eftersom länderna röstade så olika. Men alltså, Azerbajdzjan?! Kom igen! Okej, jag kan på ett rationellt plan förstå att människor gillade låten. Men det var absolut inte den bästa låten iår. Jag tror detta blir en vinnare som i framtiden ofta glöms bort.

Otroligt roligt med Italien på en andra plats! Som ni har kunnat läsa tidigare, så älskar jag den låten.

Trevligt med en tredje plats för Sverige och en femte plats för Danmark, men fan heller att Finland var så dåligt! Här är jag inte ett dugg opartisk, men vi förtjänade faktiskt bättre än plats 21 utav 25. Ja, redan att ta sig till final är en liten seger, men ändå.

Kvällens:
- vad hände med dem? Estland och Ungern. (min vinnargissning kom ju till och med efter Finland!)
- why, oh, why?! Grekland och Georgien.
- bästa överraskning: Italien.
- gulligaste: Irland.
- dåligaste överraskning: Azerbajdzjan...

Enligt mina gissningar fick jag tre ynka poäng. Jag borde helt klart ha satsat mera på mina bubblare... Gissade ni bättre än mig? (eller, frågan borde väl snarare vara hur mycket bättre gissade ni än mig?)

söndag 15 maj 2011

Det viktigaste är inte att Finland vinner, utan att Sverige förlorar

Det finns alltså på riktigt ett uttryck som rubriken. När kombinationen, Finland vinner och Sverige förlorar, dessutom händer i en ishockey-VMfinal smakar det extra sött.

Och vilken utklassning sen, 6-1 till Finland! Tack lejonen för en bra match! Vi fick vänta i 16 år, men nu har vi äntligen ett nytt VM-guld att prata om.

Möhippa och ishockey

Jag är alltså i de tusen sjöarnas land, i min hemby, var vi igår firade möhippa för min syster som ska gifta sig i sommar. Det var en mycket rolig dag!

Ikväll spelar de finska lejonen mot de svenska kronorna i VM-finalen. Jag hoppas innerligt att vi vinner, först som kompensation för Paradis Oskars dåliga placering (det var inte ditt fel, we still love you! Det är dumma Europa som röstade fel!) och för att vi äntligen skulle få ett nytt mästerskap att snacka om än VM-95. Det börjar ju ändå bli ett tag sen.

Posteurovisionen

Jag kan ju först konstatera att jag var heeelt fel ute igår med mina gissningar. Sen konstaterar jag att jag fortfarande är trött efter syrrans möhippa igår, så jag återkommer med analyser och svordomar senare.


lördag 14 maj 2011

Äntligen dags!



Jag önskar er en god eurovisionskväll! Jag önskar att Finland vinner, men har verkligen inget emot om Danmark skulle gå hem med segern. Det skulle vara coolt att bo i staden var eurovisionsfinalen hålls.

Min top10!

Åtminstone de fyra senaste åren har det var mycket lätt att gissa vem som kommer att ta hem segern i Eurovision Song Contest. Men iår tycker jag att det är svårt. Mycket svårt. Men jag har i alla fall försökt mig på en gissning och här kommer, i ordning, min top10:

1. Ungern.
2. Estland.
3. Finland.
4. Storbrittanien.
5. Sverige.
6. Azerbajdzjan.
7. Serbien.
8. Frankrike.
9. Ryssland.
10. Irland.

Bubblare:
- Slovenien.
- Ukraina.
- Grekland.
- Danmark.
- Island.

Ja, jag är positiv angående Finland. Vem tror ni vinner kvällens final?

Själv kommer jag ge mig ett poäng för varje rätt land inom top10, ännu en poäng om det är på rätt placering och fem poäng för rätt vinnare.

Big5

Idag är det äntligen dags för Eurovisionsfinalen! Här och här kan ni läsa vad jag har tyckt om alla låtar i semifinalerna, därför ägnas detta inlägg till Big5 som det kallas i schlagerkretsar. (de fem länder som automatiskt är kvalificerad till finalen, för de ger så mycket pengar till tävligen.)

Frankrike:
Jag gillar detta! Och jag hoppas resten av Europa också gillar det. 4/5.

Italien:
Italien är äntligen tillbaka efter 14 års schlagertystnad och jag är mycket glad över deras comeback. Faktum är att detta är min favoritlåt. Jag inser att det inte kommer att vinna, men för mig är detta en full femma. (men OM det skulle vinna, så skulle jag inte klaga!)

Storbrittanien:
UK skickar det gamla boybandet Blue och jag blir lite nostalgisk när jag hör dem. (ja, för tio år sen gillade jag dem.) Om detta var från ett annat land och ett annat band, skulle det nog inte ha en chans. Men med tanke på vilken otrolig skit Storbrittanien har skickat de sista åren, är detta mer än okej. Det har till och med vinnarchans, enligt mig. Månne tar Storbrittanien ännu en av sina många andraplaceringar? (landet har hittills placerat sig på en andra plats 15 gånger!) 4/5.

Tyskland:
Lena, som vann för Tyskland förra året, tävlar för landet igen. En dum risk eller en bra chansning? Det kan diskuteras. Personligen gillar jag låten mycket, men jag tror det finns många som inte gör det. Den kräver några lyssningar. Dana International kunde inte ta sig till final, trots att hon är en tidigare vinnare. Men å andra sidan, Dana vann för 13 år sen. Lena vann förra året. Folk kommer nog ihåg henne bättre. (det är kanske bara vi fanatiska ESC-fans som håller koll på tidigare vinnare och annan trivial fakta?) I alla fall, jag gillar den men jag är rädd att den faller bort. 4/5.

Spanien:
Hittills har alla Big5-länderna imponerat mig och så kommer Spanien... Nej, usch vad det här är dåligt. 1/5.

Summa summarum: de som är insatta i eurovisionen vet att de sista par åren har Big5 (tidigare Big4, när Italien inte var med) inte satsat så mycket på ESC och enligt mig, verkligen skickat en massa skit. Därför är jag så imponerad av deras bidrag iår (förutom Spanien då.) Jag tror några av dem till och med kommer att vara i tiop10 sen! Och det mina vänner, har inte hänt på flera år.

fredag 13 maj 2011

Efter den andra semifinalen

Gårdagens semifinal var mycket spännande och under kvällens lopp ändrade jag mina gissningar lite, så inför omröstningarna så min lista ut så här:

-Ukraina.
- Moldavien.
- Sverige.
- Cypern.
- Bulgarien.
- Israel.
- Rumänien.
- Estland.
- Danmark.
- Irland.

Sen hade jag satt kryss i kanten för att möjligen Slovakien, Nederländerna eller Slovenien också skulle kunna ta sig till final. Och med detta ser ni att jag fick sju (och ett halvt) rätt utav tio gissningar. Istället för Cypern, Bulgarien och Israel tog sig Bosnien&Herzegovina (en av mina favoriter som jag inte vågade hoppas på), Österrike (kvällens överraskning) och Slovenien (min halva poäng) vidare till final. Resten av mina gissningar tog sig alltså också till final.

Det kommer att bli en ruskigt spännande final! Vilka var era favoriter i den andra semifinalen?

torsdag 12 maj 2011

Mina gissningar, nr. 2

Dessa länder tror jag går vidare efter kvällens semifinal:

- Nederländerna.
- Slovakien.
- Ukraina.
- Moldavien.
- Sverige.
- Bulgarien.
- Israel.
- Rumänien.
- Estland.
- Danmark.

Vem tror ni att tar sig till final?

Inför den andra semifinalen

Ikväll är då det dags för den andra semifinalen i Eurovision Song Contest. Här kommer mina funderingar kring bidragen:

Jag diggar det här, en skön låt. 4/5.

Österrike:
En fin låt, som har potential att växa. Otroligt fin sångröst. En stark trea.

Nederländerna:
Den här låten sa mig inte så mycket... 3/5.

Belgien:
A capella är coolt, men tråkig text och inte så bra nummer. (varför kommer någon och rappar plötsligt?!) 2/5.

Slovakien:
Tråkigt och inte alls min grej. 2/5.

Ukraina:
Fin melodi, jag tror att det kan gå bra för Ukraina. 3/5.

Moldavien:
Den här gruppen har tidigare fått ett riktigt bra placering, (plats nummer 6 år 2005) så kanske kan de få röster av sina ESC-fans. Annars är det också en helt bra låt, som blir bättre ju flera gånger en hör den. 3/5.

När Eric Saade först hade vunnit Melodifestivalen, hatade jag denna låt. Men nu tycker jag den är helt okej. Fortfarande en otroligt töntig text, men det är ett bra nummer och jag går omkring och nynnar på den. Det kommer att gå bra för Sverige iår. 3/5.

Cypern:
En jobbig låt och märklig video. 1/5.

Bulgarien:
Inte den bästa och inte den sämsta låten i startfältet. Men månne det inte går bra för Bulgarien? Jag har en känsla av att de kan komma till finalen. 2/5.

Makedonien:
En fin blandning mellan dragspel och gitarr. 3/5.

Israel:
Dana Internationals vinst år 1998 är ett av mina absolut tidigaste Eurovisionsminnen och därför blev jag lite nostalgisk när jag hörde att Dana är med iår igen. Men nej, detta är inte bra. Hon kommer få röster för att hon är en tidigare vinnare. 0/5.

Slovenien:
En helt okej låt, men jag är rädd att det blir sämre med engelskan. (som hon kommer att sjunga på i semifinalen.) 3/5.

Rumänien:
En glad och fin "rädda världen&allsångslåt". 4/5.

Estland:
En bra låt, som jag börjar gilla mer och mer. 3/5.

Vitryssland:
En mycket äcklig låt, speciellt med tanke på den politiska situationen i diktaturen Vitryssland. 0/5.

Lettland:
Vad ska jag säga? En okej poplåt, varken mer eller mindre. 3/5.

Danmark:
Först var jag lite skeptisk till Danmarks bidrag, men nu har mitt hårda schalgerhjärta smält och jag hoppas på denna låt! Hoppas de får till det som den stora, mäktiga arenalåten som den faktiskt är. 4/5.

Irland:
Lite roligt, men mest kanske för att jag sen tidigare vet vem Jedward är. Ingen succé, men låten passar väl tvillingarna. 2/5.

onsdag 11 maj 2011

Efter den första semifinalen

Okej, enligt mina gissningar fick jag sex rätt utav tio. (eller sex och ett halvt, om en noterar min önskan att få Schweiz till finalen.)*

Sen fick jag senare rätt om Grekland och Polen. Armenien är jag glad över att de inte gick vidare, men vad hände med Norge?! Jag trodde de var säkra. Istället kommer Litauen (fattar verkligen inte varför!) och Georgien till final. Ett stort misstag, enligt mig.

Annars är jag nöjd över resultatet och förstås supernöjd över att Finland tog sig till final. Jag diggar den sången mer och mer för varje dag.

Vem var er favorit igår?

* De länder som alltså tog sig till finalen var:
1) Serbien.
2) Litauen.
3) Grekland.
4) Azerbajdzjan.
5) Georgien.
6) Schweiz.
7) Ungern.
8) Finland.
9) Ryssland.
10) Island.

tisdag 10 maj 2011

Uppdatering från semifinalen

Jag börjar alltid vela efter att jag försökt mig på att chansa vem som tar sig till final. Men det är ju också känt att resten av Europa och jag sällan haft samma musiksmak. Men vette fan om inte Armenien och Grekland ändå tar sig till final. Armenien, för att det var ett mycket bättre nummer på scenen nu än i deras nationella final och Grekland för att det är en bra låt (förutom rapparen då) och för att de gick sist ut i startfältet.

Men vem av mina gissningar skulle i så fall falla bort? Island, kanske på grund av deras lite dåliga läge med färre grannar än de flesta europeiska länder? (men de har ju också fått bra placeringar tidigare och det utan att haft flera grannar.) Eller månne Polen eller Serbien? Polen förlorar nog kanske lite på att vara först ut, vi ska ju också komma ihåg låten efter alla nummer. Serbien hoppas jag också ännu på, men som sagt: jag och Europa kommer sällan överrens om vem som borde gå vidare till ESC-final.

Test

Som jag har skrivit många gånger tidigare, så älskar jag Tankesmedjan på Sveriges radio.

Här kan du göra ett test vem av Tankesmedjans arbetare du är mest lik. Jag blev Sara, "blond snygg och populär."

Mina gissningar

Jag tror att följande tio länder tar sig till lördagens final, utan innebördsordning: *

- Polen.
- Norge.
- Albanien.
- Turkiet.
- Serbien.
- Ryssland.
- Azerbajdzjan.
- Finland.
- Island.
- Ungern.

Personligen skulle jag gärna byta ut Azerbajdzjans låt mot Schweiz, men detta är alltså mina gissningar inför kvällen.

Vem tror ni att går vidare ikväll? Och hur tror ni det går för Finland?

* Om ni vill höra bidragen, klicka på ländernas namn i föregående inlägg!

Inför den första semifinalen

Ikväll blir det den första semifinalen i Eurovision Song Contest 2011. Här kommer mina åsikter om kvällens låtar:

Jag tycker denna låt växer och växer för var gång jag hör den. Bra bidrag att starta kvällen med. Tre utav fem poäng.

Låten påminner mig lite om Shakiras låt till fotbolls-VM förutom att denna är mycket bättre. Jag tror att det kommer att gå väldigt bra för Norge iår. De landar inom top tio i finalen sen. 4/5.

Bra refräng och bra sångerska. 3/5.

Äcklig tuggummipop. 0/5.

Turkiet har varit ett av mina favoritländer på ESC-området de senaste åren och de fortsätter att leverera. En bra, lite mera rockigare låt. 4/5.

Jag diggar! Bra pop, hoppas de tar sig till finalen och får sig en bra placering där. 4/5.

Låten sätter sig på hjärnan direkt, men jag tycker den är lite... fjantig. Dock går det säkert hur bra som helst för Ryssland iår. 3/5.

Jag älskar denna låt! Hoppas bara människor inte glömmer bort att rösta på den. 4/5.

Lite Linkin Park-wannabee, bara att det inte funkar. Känns som ett stort njaaa... 2/5.

Finland:
En söt kille med en gitarr som sjunger om att rädda världen. Det kan bara gå på två sätt: topp eller flopp. Personligen gillar jag låten mera nu än vad jag gjorde när den just hade vunnit Euroviisut. Och jag hoppas och tror att vi tar oss till final. 4/5.

En verkligt jobbig låt. 1/5.

Tråkig. Säger mig inte så mycket. 1/5.

Usch, en nästan äckligare låt än Armeniens! Nej tack. 0/5.

Som de sa i "Inför Eurovision Song Contest"-programmet, kommer nog denna låt vinna många röster för historien bakom. (artisten dör just före den lokala uttagningen, hans vänner tar över och sjunger låten istället.) Men jag tycker också det är en rätt skön låt. 4/5.

Ungern:
En tippad vinnare och jag förstår varför. Bra eurovisionlåt som dessutom växer för varje gång jag hör den. En mycket stark fyra.

Portugal:
Den skulle ha kunnat vara bra, och den är bättre om en förstår texten. Men jag tror inte det går bra för Portugal iår. 1/5.

En helt okej ballad och en bra röst. 3/5.

Det kommer säkert att gå bra för Azerbajdzjan, men själv är jag inget stort fan av låten. 3/5.

Förutom han snubben som rappar är det en helt okej låt, har möjlighet att växa. 4/5.

Er det valg?

Nej.

Inte ännu i alla fall.

måndag 9 maj 2011

Val?

Tidigare har det sagts att det är mest troligt att riksdagsvalet här i Danmark blir utlyst i höst. Nu ser det ut som om det kanske blir imorgon. Otroligt spännande!

Nytt i lägenheten

Förutom att sambon är bra på att göra frukost, är han även en händig man. Tidigare hade vi ett stort, klumpigt skrivbord till datorn var alltför mycket skräp samlades under. Men häromdagen kom han hem med detta praktiska databordet, som han gjorde när han hade lite tid över på arbetet.

Jag är nöjd.

Blommor och bröd

Nu har jag arbetat natt fyra dagar i rad och gått på möten dagtid. Roligt, men lite trött blir en (läs jag) ju också.

Igår vaknade jag med en blombukett och frukost på sängen. Mycket trevligt, och hade såklart inget med morsdagen att göra. (nej, jag har inga barn.)

Vi har inga vaser, så ett stort ölglas som jag råkade få med mig en gång från Malmö får agera vas.

lördag 7 maj 2011

Hard work work

Jag lever, men gör så mycket annat just nu att jag inte riktigt hinner med att uppdatera bloggen ordentligt. Jobbar och går på möten och sånt. Vi får ses efter helgen!

onsdag 4 maj 2011

Go Åland!

Ålands lagting vill att sexualbrott ska införas under det allmänna åtalet.

När blev flickor rosa och pojkar blå?

Bilden föreställer Franklin D. Roosevelt. Då var året 1884 och på bilden är den kommande amerikanska presidenten ca tre år. På den tiden var detta könsneutral klädsel för barn. Idag blir vissa människor provocerade när bloggaren UnderbaraClara skriver om hennes sons fina klänningar. Nu är året 2011.

Intressant artikel om när flickor blev rosa och pojkar blå.

tisdag 3 maj 2011

Första maj

I söndags var det första maj. Jag började dagen med morgonmål och sång tillsammans med några vänner. Efter det tog vi oss till Blågårds plads, var Enhedslisten och några andra ordnade program.

Johanne, T-man och Jannis stod vid ett bord och informerade om den danska yrkesskolornas studerandeorganisationen.

"Makt är inte något man får, det är något man tar!" EEO´s slogan.

Johanne Schmidt-Nielsen, politisk ordförande för Enhedslisten, höll tal.

På Blågårds plads.

Sen var det gemensam avgång och demonstration mot Fælledparken, var den stora första maj-festen skulle hållas. En av demonstrationsbilarna. "Stoppa hetsen mot de arbetslösa och nedslitna".

"Inga rasister på våra gator"

På vägen mot fælledparken såg vi några människor hänga ut banners från fönster.




Sen kom vi till fælledparken och det var stor festivalstämning där! Två-tre stora scener, var båda band spelade musik och stora tal hölls. Även många tält fanns på plats med både partier, organisationer, fackförbund och föreningar. Och sen massor med människor.

På grund av det goda vädret höll många picknick.

Efter det for vi hem och jag besökte även den stora efterfesten i Folkets hus en liten stund senare på kvällen. Det var en bra första första maj i Köpenhamn.