torsdag 31 maj 2012

Avundsjuk, jag är så avundsjuk...

Jag pratar ofta i sömnen. Eftersom sambon stiger upp mycket tidigare än mig på morgonen, så händer det ofta att han får höra ett och annat. Hittills har vi mest skrattat åt att jag påpekat att han utövar härskartekniker (medan han försökte få tillbaka sin egen ipod som jag ville behålla.) Men följande sömnkonservation slår nog det mesta.

Vi har en gemensam bekant. Vi kan kalla honom PJ. PJ har nyligen varit i Baku för att på plats få uppleva eurovisionen. Följande diskussion uppstod så en morgon innan sambon var på väg till jobbet:

Jag: PJ har pussat Loreen! Varför får inte jag pussa Loreen?!
Sambon: Hur vet du att han har pussat Loreen?
Jag: Jag har sett det på bilder. Jag är så avundsjuk...

måndag 28 maj 2012

Euphoooooooooooooooooria!

Jag är ännu rätt euforisk efter lördagens final. Kvällen tillbringade jag i Malmö bland trevliga människor och många skratt.

Jag återkommer med flera analyser (speciellt av mina egna gissningar, hjälp jag var fel ute iår. Förutom första platsen då, men att Sverige skulle vinna var kanske ingen stor överraskning.)

I väntan på flera ESC-inlägg tycker jag ni ska lyssna på denna version av vinnarlåten. Så fin.

lördag 26 maj 2012

Inför finalen

Ok, detta inlägg är alltid årets svåraste. Det är mycket lättare att gissa vilka länder som hamnar inom top10, men att tippa exakta placeringar är mera komplicerat. Ändå vågar jag mig på ett försök! Det är ju inte endast tittarröster som räknas, juryröster finns ju också med i bilden.

1. Sverige.
Sverige har varit segertippat sedan det blev klart att Loreen ställer upp med sin helt fantastiska låt. Det kan vara farligt att vara sååå stor favorit, samtidigt som favoriterna nästan alltid har vunnit med stor marginal de senaste åren. Jag tror, och hoppas innerligt, att Sverige tar hem det här.

2. Italien.
Italien kom tillbaka förra året efter en lång paus och eftersom de sponsorerar så mycket pengar till tävlingen så är de automatiskt i finalen. Det har varit ofta en nackdel, men förra året kom de direkt upp på en andra plats, mycket på grund av juryrösterna. Jag tror juryn röstar upp dem iår igen, före Ryssland.

3. Ryssland.
Folket älskar de söta gummorna, det gör jag också.

4. Estland.
Jag tror Estland skräller med sin vackra ballad.

5. Spanien.
Spanien ställer också upp med en fin ballad, jag hoppas det går bra för dem.

6. Cypern.
Jag älskar denna låt!

7. Turkiet.
Jag tycker denna blir bättre och bättre för varje gång jag lyssnar på den, men den är absolut inte det bästa Turkiet har skickat under de senaste åren. Jag tror ändå de blir belönade med en hög placering.

8. Ukraina.
Den är rätt bra, enligt mig, för att vara en fotbollslåt. Möjligen skulle jag kunna placera dem högre upp (typ byta plats med Estland) men jag hejjar på Estland.

9. Rumänien.
Inte en av de bästa enligt mig, men jag tror det går bra för dem.

10. Danmark.
Jag tyckte inte alls om denna låt första gången jag hörde den, inte ens andra eller tredje gången. Men den blir bättre och kanske den är populär bland resten av Europa också?

Fan, det är svårt att tippa! Jag saknar ännu Serbien inom top10... Jag samlar härmed bubblare som jag vill ha med/tror också kunde ta sig inom top10

* Serbien.
* Tyskland.
* Irland.
* Island.
* Frankrike.

Haha, det blev många bubblare. Men det är ett bra och starkt startfält iår. Men egentligen blir jag mest nöjd om jag tippat första placeringen rätt. Viva La Eurovision!

fredag 25 maj 2012

Post semifinal 2

Här kan ni läsa vem som gick vidare från den andra semifinalen i torsdags. Jag gissade lite sämre än i tisdags, och upptäckte först efteråt att jag endast tippat på nio (!) länder, men är ändå rätt nöjd med att ha tippat sju rätt utav nio.

Jag kan förstå att Slovakien inte gick vidare, men jag kommer att sakna dem under finalen. Jag är ytterst förvånad över att Litauen och Bosnien Hercegovina gick vidare. Malta har jag förståelse för, även om jag inte gillar den så mycket.

torsdag 24 maj 2012

Om fattigdom

"Evidensen är glasklar och väl dokumenterad och vi vet mycket väl vad fattigdom leder till – ett desperat samhälle. Och ett desperat samhälle föder våld. Om människan är fattig på trygghet så är vi alla också fattiga på demokrati. Detta vet varenda socialarbetare som satt sin fot i mänskligheten."

"Jag känner inte en endaste kvinna som aldrig blivit tafsad på eller på andra sätt kränkt sexuellt"

Jag blir så arg, frustrerad och ledsen när jag läser de många, många kommentarerna under detta inlägg av Lady Dahmer. Det absolut sjukaste med detta är tanken (som tjej) att det är något fel på en om killar inte "uppmärksammar" en med tafs och andra kränkande handlingar för då är en ju inte en intressant tjej i deras ögon. Helt sjukt.

Semifinal 2

Jag tror följande länder går vidare till final:

* Serbien.
* Ukraina.
* Sverige.
* Turkiet.
* Estland.
* Norge.
* Slovakien.
* Slovenien.
* Makedonien.

Jag är lite osäker på Slovakien, men gillar själv låten. Hoppas den går hem hos alla andra. Sen är Portugals låt väldigt fin, men jag tror det tar ett tag innan Portugal kommer från sin eurovisions-ökenvandring.

onsdag 23 maj 2012

Post-semifinal 1

Ok, Finland gick inte vidare. Om ni läser föregående inlägg, kan ni se att jag gissade rätt på åtta utav tio låtar (jag är alltså rätt nöjd.) Glad över att Danmark gick vidare istället för Israel och är fortfarande lite överraskad över Albaniens finalplats. Jag börjar också gilla Cypern och Irland mera och mera och är helt kär i de ryska gummorna. De förstår att de håller ett party for everybody, till skillnad från Österrike som tack och lov inte gick vidare.

tisdag 22 maj 2012

Seminfinal 1

Jag tror följande länder går vidare ikväll:
* Island.
* Rumänien.
* Finland.
* Israel.
* Cypern.
* Ryssland.
* Moldavien.
* Irland.
* Grekland.
* Ungern.

(många av dessa låtar gillar jag inte, typ Grekland. Men oftast går de låtar jag inte gillar vidare, suck...)

Personligen hoppas jag på Schweiz. Sen väger jag lite om Danmark eller Finland blir juryns val, men personligen gillar jag Finland mera (självklart är jag partisk.)

måndag 21 maj 2012

It´s a bad world

Varning för hemsk bild! I Kiev är det farligt att stå upp för mänskliga rättigheter.

måndag 14 maj 2012

Hej måndag!

Helgen spenderades med att prata mycket om feminism, olika metoder för att komma fram till olika mål och huruvida maten vi äter är politisk eller ej.

Annars tycker jag ni ska läsa denna artikel, "Mörka minnen". Skrämmande läsning.

fredag 11 maj 2012

Hej helg!

Även denna helg tillbringas på möte. Jag känner mig lite nervös. Jag ska hålla i ett upplägg om härskartekniker till folk som redan är lite erfarna* på området. Men som vi pa säj, no ska he å ga bra.

* Alltså, inte erfarna så att de aktivt använder sig av härskartekniker (skulle kanske vara omedvetet i så fall, det händer nog de flesta någon gång tror jag) utan de vet redan vad det handlar om. Ja, ni fattar.

tisdag 8 maj 2012

måndag 7 maj 2012

Back to vardagen

Helgen var lång, tung men mycket rolig. Vi kokade tusen och åter tusen liter kaffe och folk verkade nöjda. I natt sov jag 13 timmar. Det var skönt, nu är jag redo för denna vecka.

Vad har ni gjort i helgen?

fredag 4 maj 2012

Helgpaus

Jag kommer att tillbringa helgen med att koka kaffe. En massa kaffe. Så jag återkommer nog till bloggvärlden nästa vecka.

Trevlig helg!

onsdag 2 maj 2012

2 maj

Gårdagen var mycket varm, mycket solig och mycket trevlig. Här kan ni kolla in bilder från Fælledparken, där jag och 100.000 andra firade dagen. Jag hörde dock inte så mycket av statsministerns tal, jag befann mig allt för långt borta från scenen.

Uppdate: Jag fick annars möjlighet att se David Rovis uppträda och sjunga allsång högt till http://www.youtube.com/watch?v=jaWNhKYzh3Q. Epic keikka.

tisdag 1 maj 2012

Arbejderbevægelsens internationale kampdag

Intressant. Danska google uppmärksammar arbetarnas 1 maj, finska google gör det inte.

Jag uppmärksammar pappa, grattis på din dag!