onsdag 14 augusti 2013

Senaste nytt

I måndags var det tänkt att jag och mina kollegor skulle gå på koncert. På Neil Young-koncert. Tyvärr var det någon i hans bänd som bröt handen så koncerten blev inställd. Men vi tog ut och åt klassisk dansk mat istället. Det var också gott.

söndag 11 augusti 2013

Efter besöket

I fredags åkte mina småsyskon tillbaka till the Great North. Vi hann med det mesta. Vi besökte Torvehallerne, Strøget, Nyhavn, Amalienborg, Christiania, den lille havfrue, Kastellet och det nya akvariet den Blå Planet. Vi åt också flæskesvær, stegt flæsk med persillesovs og kartofler och koldskål. Vi hittade också byns bästa smørrebrød (det finns vid Torvehallerne) samt åt en klassisk dansk hotdog vid Christianshavn. Ett mycket trevligt besök!

Helgen har gått i arbetets tecken. Igår serverade jag bland annat öl till den tidigare skattministern.

onsdag 7 augusti 2013

Flera förändringar

En annan förändring sedan jag sist var aktiv vid tangentbordet är att jag och sambon nuförtiden bor utanför byn. Vi har nu tak över huvudet ute i ett område som kallas Vestegnen och vi ägnar cirkus en halvtimme med tåg för att komma in till den danska hufvudstaden. Det är nära en vacker strand men annars händer det inte så mycket här. Vi är grannar med ett äldreboende så det är rätt lugnt och stilla här ute på vischan. Vi trivs men vi hoppas vi inom ett halvt till ett år kan flytta tillbaka in till byn.

Idag ska jag och mina syskon ägna oss åt att gå i butiker. Shopping kallas det visst. Det är så länge sedan jag gjorde något sådant att jag inte är säker på att jag vet hur en gör det något mera. Kanske är det bäst jag bara följer med som moraliskt stöd till syskonen.

tisdag 6 augusti 2013

Bloggen, I´m back!

Efter många förfrågningar har jag beslutat mig för att börja blogga igen. Baby (bloggen), I´m back!

Den största förändringen sedan sista blogginlägget är att jag numera är en förlovad kvinna. Det var en stor överraskning för mig när sambon friade men en glad överraskning. Jag tror jag berättar friiarhistorien i ett skilt inlägg.

Just nu har jag mina två yngre syskon på besök i den danska hufvudstaden för första gången. De anlände igår och idag har vi verkligen turistat i byn! Vi har besökt Strøget, saluhallarna, Nyhavn och Amalienborg, Christiania och baren där jag arbetar. Det har varit en mycket varm och solig dag, perfekt för att gå runt i byn. Imorgon fortsätter äventyret!

Blogghälsningar,
Er Sofiamaa