torsdag 22 juli 2010

Pappa, jag vill ha en italienare!

Mera bilder från Finlandsresan ska komma upp hær på bloggen, jag lovar. Men inom två timmar sticker vi, jag och partnern, till Italien med typ 30 andra danskar och typ 500 andra europeiska vænner. Summer camp in Italy, wooho!

Vi kommer hem den førsta augusti, hørs då!

Och rubriken kommer från denna video, som C tipsade om:

lördag 17 juli 2010

Finlandsresan i bilder: FREDAG






Finlandsresan i bilder: TORSDAG













Hær har jag lånat några bilder av vænnen Jon, vars blogg ni hittar hær: http://onijon.blogspot.com/

onsdag 14 juli 2010

Back in Denmark

Jag och dansken har landat i Danmark. Vi kom fram, æven om vi gjorde det ca två timmar senare. Jag tror planet hade något problem med ena vingen, det læt som om kaptenen sa det. Men den finska flygkaptenen læt precis som finska tågkonduktører brukar gøra i en høgtalare: "Terve...hmm...tuola...hmmm....hmm...". Men upp i luften kom vi och landade sækert gjorde vi också.

Det var en mycket hærlig vecka i Finland. Jag återkommer senare med ord och bilder.

onsdag 7 juli 2010

Sommar i Finland (I´m in love)

Jag och dansken har anlänt till Finland och det är otroligt varm, fint och härligt. Vi har redan hunnit med att snacka med trevliga Helsingforsvänner, åkt tåg genom typ hela landet, sovit sovmorgon, besökt byns café med C, åkt på seightseeing genom skogen, ätit lunch med familjen och åkt traktor med syster.

Nu ska vi snart åka till stranden med grannen. Efter det blir det kaffe med kusinen. Jag njuter för fulla muggar.

tisdag 6 juli 2010

Viva la blogg och Finlandstarmen

Jag missade mitt ettårsbloggjubileum. Den 24 juni hade jag bloggat i ett år. Men jag kan fira nær det ær ett och ett halvårsjubileum istællet då.

Jag minns inte var jag hørde uttrycket først, men nu rycker det i min Finlandstarm. Finlandstarmen gør sig påmind nær en saknar Finland extra mycket. Just nu ær længtan till familj, vænner, bastu och finska sjøar stor. Vilken tur att jag får återse landet idag!

Jag och partnern flyger till Finland idag och anlænder till min by inatt. Vi stannar en vecka. Så vænner och kamrater, ring mig gærna!

Nu ska jag packa færdigt. Pass, bikini och solkræm. Vi syns snart Finland!

fredag 2 juli 2010

Don´t fix it, if it ain´t broken

Mycket intressant och æven hemsk læsning:

En kompis på facebook lænkade till denna artikel. En av henoms kompisar kommenterade:
"Visst, jag håller med om att var och en ska få vara det den är, också mitt emellan eller helt utan. Men så har vi de omgivande människorna, och de flesta är faktiskt MYCKET trångsynta och YTLIGA. Mitt emellan- mänskan måste då välja mellan att a)gömma sig bakom hårda förvarsmekanismer, b)kämpa mot attityder så länge krafterna räcker till, c) kompensera med annat eller d) leva ett mycket isolerat liv. Allt detta på bekostnad av annan nödvändig psykisk utveckling. Grymt och själviskt att döma ett oskyldigt barn till sådant."
Så... låt mig ta ett exempel: mitt barn borde møjligen genomgå en ONØDIG operation (operationer ær alltid riskfyllda!) før att ditt barn kommer kanske att mobba mitt barn?

Fin logik dær.