lördag 23 juli 2011

Vi åker på resa

Nu reser jag och sambon till sydfrankrike för nio dagar. Ses igen i augusti!

fredag 22 juli 2011

Mina tankar är med er

Jag sitter hemma och försöker bota det sista av förkylningen. Sitter och läser nyheter om Utøya och Oslo. Det är så hemskt.

Friday, I´m in love*

I onsdags var jag på riktigt rädd att det inte skulle bli något Frankrike för min del. Halsen gjorde riktigt ont. Idag gör det inte ont, jag är bara lite trött i huvudet. Så, om jag skippar kvällens hygge med medresenärerna och sover istället tror jag kommer att vara fit for fight imorgon kl.12 när bussen rullar iväg. Annars har jag nu tackat ja till min studieplats i Lund.

Vad gör ni en fin fredag som denna?

torsdag 21 juli 2011

Lästips!

Är du kvinna och har problem med ditt underliv, rekommenderar jag du läser det här.

onsdag 20 juli 2011

Sofia ger råd

Haha, någon har sökt på "hur undvika krabbis" och hittat hit.

Jaa, du... drick int alkohol? Så slipper du morkkisen också. ;)

Min nya förälskelse

Igår hade min vän Johanne spanat in billig fingerfärg vid IKEA: sagt och gjort, vi tog bussen till IKEA. Också jag hittade något användbart. Danmark må vara ett hyggligt land, men det finns några fel. Men bland pointsystem och gränskontroller är saknaden av diskställningar det som drabbar mig främst. Därför införskaffade jag mig de här två ställningarna igår.

Nu hoppas jag bara att det onda i min hals ska försvinna innan vi reser till Frankrike.

måndag 18 juli 2011

Veckans planer

Jag ska arbeta några skift och sen ska det tvättas mycket kläder i vår lägenhet! (eftersom jag och sambon tar till Frankrike på lördag och är då på resande fot i nio dagar.)

Ikväll har jag tänkt gå en stund på ett födelsedagskalas. Något ska ju en hitta på när en inte kan vara på årets Jeppisdagar. Hoppas alla som kan delta där får det skoj!

fredag 15 juli 2011

ANTAGEN!

Jag lever och mår bra. Framför allt har jag blivit antagen till kandidatprogrammet i genusvetenskap på Lunds universitet! Jag är så glad!

söndag 10 juli 2011

Mera gratulationer

Ännu ett grattis till Malin som firade födelsedag i fredags!

Själv har jag tillbringat helgen på Fyn, för första gången, och är just nu för trött för att skriva mera.

fredag 8 juli 2011

En riktig fågel*

Det är bekräftat, fågeln från mitt arbete är verkligen där hela tiden. Imorgon ska jag besöka Odense för första gången. Eller Fyn för den delen också.

Kvotering eller ej?

Urpilainen är tydligen positiv till att kvinnokvoter i börsbolagens styrelser. Som vanligt höjs många röster om att det är kompeteeensen som ska räknas, inte kööönet.

Men varför väljs (nästan) aldrig kompetenta kvinnor då? Nej, kvotering är inget mål i sig själv men det kan faktiskt vara ett verktyg att använda sig av på vägen mot ett mera jämställt samhälle.

torsdag 7 juli 2011

Dagens hemska, danska ord

I tisdags samtalde jag och några vänner och då fick jag höra att blygdläppar tydligen heter skamlæber på danska. Alltså, skamläppar.

Jag är faktiskt fortfarande lite arg.

onsdag 6 juli 2011

Dagens fina, danska ord

Sommerfugl! Alltså, sommarfågel! Alltså, en...

... fjäril! Hur gulligt är inte det ordet?

Grattis Sabina!

Igår vägrade min blogg att samarbeta med mig och därför kommer mitt "grattis syster yster på din dag!"-inlägg först nu. Tur att det finns telefoner också, så gratulationshälsningar kommer fram i tid.

tisdag 5 juli 2011

Hur svårt kan det vara att få igenom en lag?

Och jag som trodde att det endast var KD och SF som stretade emot i denna fråga. Suck.

måndag 4 juli 2011

Sa någon regn?

Jag får väl vara glad att det endast tog en timme med metron i lördags, med tanke på det här.

söndag 3 juli 2011

The bird is the word

Iår blev jag förföljd av en duva på arbetet. Den gick efter mig när jag var ute och tog in tomma glas från borden och sen satte den sig också uppe i det öppna fönstret. Mycket irriterande. Jag fick senare vet att den alltid brukar vara där, när det är bra väder. Den har nog fått för mycket salta nötter att äta.

Sen började det att regna. Väldigt mycket. Det kom in ca tio centimeter vatten vid dörren, blixten var flera gånger rakt över oss och det tog över en timme att ta sig hem sen med metron. Det ska tydligen regna idag också...