söndag 30 augusti 2009

All lycka till H&U

Varje dag läser jag den lokala dagstidningen. Och varje dag läser jag födelse-, förlovnings-, giftermåls- och dödsannonserna. Och varje dag brukar jag fundera: "Undrar hur länge det tar innan vi får läsa om att Lisa&Lotta har gift sig eller Kalle&Per, iställer för Lisa&Kalle? Men det förstås, en ska nog vara väldigt modig om en ska våga annonsera i bibelbältets dagstidning... "

Idag fick jag se den annonsen. Jag känner dem inte, men önskar dem all lycka. Kan också tänka mig att det var en och annan farbror och gumma som satte kaffet i vrångstrupen vid frukosten imorse...

torsdag 27 augusti 2009

Till min fru

Det är en konstig känsla när en är både glad och lite ledsen och sentimental och glad för en annan människa på samma gång. Just så känns det nu för mig.

Jag är så glad att min själsliga fru har hittat en familj åt sig i Kärlekens stad, men ack så konstigt det kommer att kännas här hemma i kalla landet utan henne.

Jag får trösta mig med att kusin Hyper bor nära mig och när längtan bli för stor kan vi sitta tillsammans, alla tre, och skypa och skratta.

Nu är det bara ca åtta timmar tills vi vinkar av dig, så fr.o.m. NU börjar jag spara pengar till resan. Så ses vi snart igen, C.

torsdag 20 augusti 2009

Alla män vill ha mig

Att det ens finns ett quiz på Facebook med rubriken "Vilken sorts kvinna är du?" är bara för fånigt. Så självklart tog jag quizet. Att jag sen inte svarade sanningsenligt på en enda fråga är just det. En annan fråga.

Döm om min förvåning när resultatet löd: "Du är flickvännen. Alla män vill ha dig."

Jaha? Så män vill ha en flickvän, en kvinna, som har haft mellan 20-100 tidigare pojkvänner? Varför har jag i så fall blivit itutad av alla, hela tiden, överallt, att det är precis tvärtom?!

Tack Facebook för att ni har visat sanningen för mig!

måndag 17 augusti 2009

Heterosex är farligt!

(Alltför) ofta hör jag människor som säger att HIV/AIDS är endast något som smittar "homon och andra äckliga människor!"

Nå, ÖT rapporterar om att de flesta i Finland smittas via heterosexuella sexkontakter:
http://www.ot.fi/story.aspx?linkID=81015&storyID=46629

Så se till att skydda er, alla heteros!

lördag 15 augusti 2009

Tervetuloa!

Idag hittade jag en "välkommen"skylt på min dörr. Den tillhör min ena grannes dörr, för jag har sett den där förr. Jag la den försiktigt tillbaka och gick till affären. På torget såg jag ett svart troll.

Spännande äventyr i soliga staden Vasa!

fredag 14 augusti 2009

Synden i mina skor

Efter att ha blivit uppväxt i det s.k. bibelbältet och fostrad i söndagsskola i ca åtta år, så har jag fått min beskärda del av predikningar. Prästen i kyrkan, ungdomsledare på skolans morgonsamlingar och många andra vid många andra tillfällen.

Men det är speciellt en jag kommer ihåg. Jag minns inte om det var en präst, en ungdomsledare eller en sommarteolog som sa det men hen påstod att synden är som en sten i våra skor. Det går att gå med en sten i skon, men efter ett tag börjar det att göra ont. Vissa väljer då att ta bort stenen, medan andra ignorerar den och fortsätter som inget skulle störa dem. Men det är först efter att vi tagit bort stenen ur skon som vi börjar må bra på riktigt, typ.

Efter den predikningen tänker jag alltid på synd när jag får en sten i skon och försöker alltid stå ut med synden så länge det går.

Jag var just på cykeltur i min nya stad. Jag fick en sten i ena skon. Jag orkade ungefär i två minuter. Sen kastade jag bort synden.

Början på något nytt

Nu har jag flyttat. Just nu sitter jag i min fina, men lilla lägenhet som är belägen i landets s.k. soligaste stad. Jag såg även en skymt av en möjlig granne idag. Spännande.