onsdag 12 oktober 2011

Några frågor...

När började liberalerna (eller ja, Liberal Alliance) använda uttrycket Big Mother istället för Big Brother? Och varför?

Sen står det här om att det är Big Mother som "lægger afgifter på smøger, fedt og sukker. Det er hende, der forbyder tobaksreklamer og børn at købe bajere"... (min kursivering. Översättning: Det är Big Mother som lägger avgifter på tobak, fett och socker. Det är hon som förbjuder tobaksreklamer och barn att köpa öl.)

Alltså, är det inte rätt bra att ha en åldersgräns på att köpa alkohol? Det är bevisat att det är farligt att dricka alkohol som ung. Ju yngre, desto farligare. Jag vet att förbud inte hindrar unga att dricka, här gäller det också att arbeta med attityder. Men betyder det att vi lika bra kan ta bort åldergräns för köp av alkohol? Jag köper inte riktigt det...

Men sen är ju också Liberal Alliance de som vill ta bort lagen om att en måste ha bilbälte på sig för att "om en skadar sig då, så får en skylla sig själv och det skadar ingen annan och folk måste få välja själva gnäll gnäll gnäll"... (det var en representant för partiet som sa det i en artikel innan valet, kommer dock inte ihåg vad han hette. Hela artikeln gick ut på att journalisten frågade om olika förbud och vilka LA ville upphäva.)

Alltså, om en inte har bilbälte på sig och senare krockar finns det en stor risk att en flyger ut ur vindrutan. Och då finns det en stor risk att en skadar andra. Det är väl därför lagen om bilbälte finns? Det finns en risk att du kan skada andra om du inte använder det och därför kan du bli bötfälld om du inte använder bälte? Rätta mig om jag har fel.

2 kommentarer:

  1. idee me bilbälti e no na liknand som idee. Men ja tänke mest att om man sjölv kör å om en passagerar som siter i baksääti int ha bälti på se å vi krockar, tå får ja ju passagerarn i me, he kan ju skada ein riktigt ordentlit.

    SvaraRadera
  2. Just ett sånt exempel tänkt jag å på. Så argumentet "men he skadar ju endast dig själv, om du int har bilbälti på" funkar int rittit.

    SvaraRadera