onsdag 31 augusti 2011

Sofia e torr i käfta efte att ha smätta upp sama powerpoint sex gang idag!

Rubriken var min facebookstatus för ett år sedan. Jag gillar när det kommer upp ens gamla uppdateringar.

Jaa, alltså förra året arbetade jag då med att besöka skolor och berätta om FSS-världens bästa förbund check it out!

tisdag 30 augusti 2011

På väg att bli akademiker

Jag har överlevt de två första dagarna på universitetet. Människorna verkar trevliga, kursen intressant och jag tror att jag kommer att trivas i Lund.

måndag 29 augusti 2011

Uppe med tuppen

Dagens bästa valgrej: De Radikale Venstre har gett ett förslag om att bussbiljetter och vaccinationer, som nu är gratis för människor över 65 år, ska börja kosta för rika pensionärer. Go´Morgen Danmark tar då ut kl.07 till en random simhall och intervjuar två pensionärer medan de gamla är i vattnet. Men kanske är det bara bra research? Många pensionärer är ju ofta tidigt uppe och varför då inte åka till en simhall?

söndag 28 augusti 2011

Back to school

Idag har vi gått runt på en matfestival och köpt potatis, chips gjorda av rotfrukter och en chilliplanta. Imorgon börjar jag på universitetet.

lördag 27 augusti 2011

Valet syns

Med tanke på att valkampen är i full gång här, så har jag sett en massa valplakater. I min del av Kastrup är det mest socialdemokratiska affischer och Enhedslistens (typ Vänsterförbundet) posters som syns i gatubilden medan jag i den konservativa bydelen Frederiksberg mest sett reklam för Liberal Alliance (som är ett ännu mera liberalt parti än det "gamla" Venstre-partiet. Don´t be fooled by the name, Venstre är det liberala högerpartiet. Det finns någon "logisk" förklaring på deras namn, men precis som med den "logiska" förklaringen till det danska siffersystemet så kommer jag inte ihåg varför.)

We are The Ark

Igår tog jag över till Malmö för att se The Ark en sista gång. Även om jag inte såg scenen så bra (här och här kan ni kolla in bilder från konserten. Eftersom vi kom dit ungefär när bandet började spela, så var vi förståeligt nog långt bak i publikhavet.) Men det spelade ingen roll. Det var bara så roligt att få sjunga med i sångerna.

fredag 26 augusti 2011

Val, den 15 september

Nu är det säkert, valkampen är i gång. I och med mitt arbete, där jag får möjlighet att prata med en massa olika slags människor, har jag i alla fall fått bilden av att oavsett politisk ideologi så är detta val något många, många har väntat på.

Prayer for the weekend

Om det tidigare har surrat rykten om att riksdagsvalet här i Danmark är på antågande, är ryktena tydligen nu så starka att kandidater sänder ut sina frivilliga kampanjarbetare ut på gatorna där de endast ska stå och vänta på besked om att valkampanjen är igång. Det närmar sig.

Annars var jag igår för första gången på besök i Lund. Det var en mycket fin, gammal by. Senare idag åker jag kanske iväg till Malmöfestivalens sista kväll. Jag hade egentligen inte tänkt åka över, men jag har blivit tvungen att tänka om. Att The Ark spelar en gratiskonsert ikväll är skäl nog att åka över bron.

Vad ska ni göra denna helg?

Uppdate: Ojoj, nu närmar det sig verkligen. Politiken går ut med rubriken "Løkke har bestämt sig, val den 15 september." Om en bemödar sig att läsa vidare i texten, så står det att statsministern håller pressmöte kl.11 idag och att alla politiska experter räknar med att det då blir bekräftat att det blir val den 15 september. Ja ja, då är det väl 99% säkert...

onsdag 24 augusti 2011

Våldliga sånger

Nog för att nätkommentarer på olika tidningars forum har en tendens att vara hatfulla ibland, men blir de inte lite väl arga här? Docenten säger ju dessutom att hon inte vill förbjuda sångerna, utan att vi kan använda dem som en ingång till en diskussion under musikundervisningen. Jag förstår inte varför någon skulle vara emot det?

måndag 22 augusti 2011

Efter helgen

Jag är tillbaka i Danmark, efter en effektiv helg i Helsingfors.

Annars har vi inte utsatts för det skitiga vattnet, som drabbade Köpenhamn, trots att vi bor på det som i folkmun kallas "skitön".

fredag 19 augusti 2011

Planeringshelg

Jag åker i väg till Helsingfors på planeringsmöte under helgen. Ses på måndag!

tisdag 16 augusti 2011

"Gyllene tider för populism"

Jag erkänner, det tog pinsamt lång tid innan jag insåg att det inte var musikgruppen Gyllene tider det var tal om i denna rubrik...

måndag 15 augusti 2011

Finlandsresan, fortsättningen KONFIRMATIONEN

Dagen innan jag flög tillbaka till Köpenhamn i juni, var det så dags för min lillasysters konfirmation.

Utanför kyrkan.
Pillan, Cajsa, Kajsa och Sara.

Konfirmanden själv.
Obligatorisk syskonbild.

Grattis!
Dagen efter flög jag alltså till Köpenhamn och har nu gått igenom de tre juniveckorna i Finland i bilder här på bloggen. Min kamera har dock vägrat samarbeta efter dagen på stranden... * men eftersom jag fortfarande har bilder från Frankrike att visa, så kommer nog bloggen inte att lida på grund av brist på bilder. Jag blir bara tvungen att få iväg kameran på service.

* Jag menar inte att kameran gick sönder på grund av att jag tog med den på stranden. Bara att den strandbilden är den sista bilden kameran har fotat.

lördag 13 augusti 2011

Finlandsresan, fortsättningen

Under finlandsresan fick jag också besök av Jon en av dagarna. Han flyttar snart till Sthlm, grattis och lycka med studierna!

fredag 12 augusti 2011

Finlandsresan, fortsättningen

En dag for jag till Klippan för att hämta hem lillasystern, som tillbringat ett par lägerdagar där.

I den här stugan har jag också bott många gånger.

Vi inspekterade också deras sandslott som fått sig ett par skador, men fortfarande var väldigt fint.

Nu åker jag till jobbet, hej hopp!

torsdag 11 augusti 2011

Finlandsresan, fortsättningen

En blogg utan bilder är ingen bra blogg. Så jag slänger in naa bilder från Finlandsresan i juni. (fortsättning från detta inlägg.)

Jag och min far åkte ut en aften för att måla på balar.

Tagen på bar gärning!

Äh, jag fortsätter.

Annars ska jag jobba hela helgen. På lördag hålls det dessutom en blueskonsert på mitt arbete, spännande.

Ombytta roller

Eftersom vi har tillgång till tv-program nu, så har jag börjat kunna se på mitt favoritprogram Go´morgen Danmark igen...

Idag var det nog första gången jag såg den manliga programledaren göra en "mjuk" intervju (en annan man pratade om Kanye West eftersom artisten uppträder i Köpenhamn ikväll) medan den kvinnliga programledaren gjorde den "hårda" intervjun (frågade kanalens finansexpert angående den möjliga kommande finanskrisen.)

måndag 8 augusti 2011

Fuck the partiarchy

Jag hittade detta på Lady Dahmers blogg, en blogg jag verkligen rekommenderar att ni läser.

Klicka på bilden, så blir texten större.

Ring,ring, bara du slog en signal

I lördags fick jag min första "beundrarlapp" på arbetet. En kille i 25-30 års ålderns gav mig en liten lapp med hans telefonnummer på innan han gick. Sött, men han kommer nog att vänta förgäves på ett samtal från mig.

I går, söndag, avslutades någon cykeltävling här i Danmark och de cyklade just precis utanför cafét jag arbetar på. Jag har aldrig sett så mycket folk där tidigare! Och vad folk skrek och hejjade! Jag förstod aldrig riktigt charmen med det hela, men det var skoj med så många gäster.

Idag gick jag och sambon och köpte en ny tv, eftersom den gamla hade gått helt sönder, och ett datorskrivbord, eftersom sambons egna design också gett vika. Annars är det mulet och okej här i Köpenhamn.

Hur har ni det?

fredag 5 augusti 2011

100 dagar kvar

Idag är det tydligen max 100 dagar kvar till det danska riksdagsvalet. Många av mina vänner väntar ivrigt på valet och jag måste erkänna att det är lite spännande. Speciellt eftersom vi ännu inte vet exakt när valet blir. Först tyckte jag det var dumt och irriterande, men nu när det börjar vara så nära, märker en av en annan stämning. "Agurktid", alltså gurktid är ordet som beskriver mediatorkan som allt som oftast drabbar tidningar, radio och tv-stationer under sommaren. Men eftersom den perioden börjar så småningom ta slut, skruvas förväntningarna inför valet också upp.

Strandlejon

Gårdagen spenderades på stranden med Johanne. Det var en mycket varm och trevlig dag. Sen blev det spontan parmiddag.

Dock har jag upptäckt att bikini har EN STOR fördel gentemot simdräkt: när det är dags för toalettbesöket...

onsdag 3 augusti 2011

Jag är slö

De kommande dagarna kommer typ bara att bestå av jobb och värmen gör en verkligen omotiverad att skriva fantastiska blogginlägg, därav min frånvaro. Bjuder er på en fin bild i väntan på något bättre.



tisdag 2 augusti 2011

I´m back!

Vi är tillbaka! Efter en mycket trevlig vecka med lite regn, mycket sol och härliga människor har vi landat åter en gång i Danmark. Jag lovar att återkomma med bilder, men just nu är jag lite trött efter gårdagens skift. Värdshuset jag arbetar på fyllde 17 år igår och det firades med att de många gästerna fick köpa öl för halva priset.