fredag 17 december 2010

Våldsamma poliser

Här kan ni läsa om att danskar är upprörda över att ett polisbefäl vill se "rödglödande" batonger när polisen skulle möta demonstranterna under COP15-mötet för ett år sen i Köpenhamn.

Jag blir mest upprörd över de dumma kommentarerna under artikeln. Ja, det finns ibland demonstranter som förstör genom att krossa fönster och "skapa oreda" som en människa har kommenterat. Men nej, dessa demonstranter som samlades i Köpenhamn förra året var inte "lata jävlar som inte vill arbeta". Tvärtom, de vill arbeta för ett bättre klimat och kämpa för Moder Jord, men ingen lyssnar på dem. Politikerna, som oftast har dollarstecken i ögonen, gick in i mötessalen i Bella Center och stängde dörren. Ingen lyssnade på folket. Kan man ens lita på att människor som mest tänker på profit verkligen är de som är mest lämpade att bestämma om hur och vem som skall rädda på vår planet?

Och ja, polisens aggerande för ett år sen var oacceptabelt. Jag hade vänner som satt många timmar på en kall decembermark och att få gå på toalett var det inte tal om. Och ni behöver inte kommentera "men då var det säkert någon sån där anarkistmänniska som är den som börjar bråka med polisen!" Nej, det var inte det. Polisen började den gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar