tisdag 30 november 2010

I love Miranda again!

Säsong två av underbara "Miranda" är här! Redan nu finns tre avsnitt ute. Check it out!

måndag 29 november 2010

Lilla jul och första advent

Helgen kom och gick. Ingen lilla jul firades här i Danmark (vad jag vet om iaf) men helgen var mycket bra ändå. Jag fick ta del av mycket ny information och sen tillbringades lördagen på vad som för mig var min första parmiddag. I alla fall tror jag det skulle kunna klassas som parmiddag. Ett par bjuder in tre andra par till middag. Det är väl en parmiddag?

Hur firade ni lilla jul och första advent?

fredag 26 november 2010

Ei enää pakkoruotsia?

För en tid sen så sände YLE (Finlands motsvarighet till DR, kära danska läsare.) en så kallad "homoilta". Alltså, en kväll när diskussionen handlade om homosexualitet. Det fanns människor både från kyrkan, Kristdemokraterna och andra människor där. Själv har jag inte sett programmet, men jag så mycket har jag förstått att Päivi Räisänen, ordförande för Kristdemokraterna, sa saker som uppfattades av vissa människor som mycket homofoba. Efter den kvällen blev det "massutskrivning" från kyrkan. I Finland är det mycket enkelt att skriva ut sig ur kyrkan, du behöver bara klicka några gånger på hemsidan "Eroa kirkosta".

Nästa diskussionskväll hos YLE kommer tydligen att bli en kväll angående "pakkoruotsi" eller "tvångssvenska" som det heter på första inhemska. Så nu har radiokanalen X3M lanserat sin kampanj "Ei enää pakkoruotsia!" (=typ "ingen tvångssvenska mera!").

Precis som på hemsidan där du kan gå ut ur kyrkan, ska du här kunna bli finlandssvensk på några klick. (på en hemsida roligt nog döpt till "hurriksi.fi".) Och som finlandssvensk, så behöver du ju aldrig mera läsa tvångssvenska i skolan! Ei enää pakkoruotsia! Smart, va?

Andra fördelar med att vara finlandssvensk finns listade på deras hemsida. Bland annat:
- Aldrig mera tvångssvenska (alla måste läsa svenska i skolan i Finland, och det kallas "tvångssvenska" av vissa dumma människor.)
- Ett bättre och lyckligare liv (finns undersökningar på att finlandssvenskar lever längre och är lyckligare än resten av befolkningen i landet.)
- Ett garanterat regeringsparti (Svenska Folkpartiet har suttit i regeringen ända sen 1979. Ja, det är sant!)
- Fonder som trugar pengar på dig (japp.)
- En tunnare morgontidning som ger dig tid till annat (Hurra, det minskar morgonstressen sååå!)
- "Vårt land" (nationalsången) på originalspråk (ja, det är också sant. Nationalsången skrevs först på svenska.)
- Dubbel nytta av gatuskyltarna i tvåspråkiga kommuner (det är ju inte klokt vad många fördelar en får av att vara finlandssvensk!)

Frågan är ju såklart: om någon yttrar otroligt hemska saker om finlandssvenskar och tvångssvenskan i det stundande YLE-programmet, kommer vi då att få se en stor del av befolkningen protestera genom att bli finlandssvenkar via hurriksi.fi?

Mera sökord

Nej, någon har hittat hit med orden "hatar menskopp". Jag vill ju inte att någon ska hata menskoppen!

torsdag 25 november 2010

Det är bögarnas fel

Grotesco är en humorgrupp som nu är inne på säsong två på SVT. Denna låt skapade tydligen några rubriker när den sändes i säsongens första avsnitt. Själv förstår jag inte varför, vadå den är ju rätt rolig och har rytm.

Jag undrar vad denna låt, som sändes i avsnitt tre, kommer att skapa för rubriker då. VARNING! Det är en mycket trallvänlig låt och det finns en stor risk att du resten av dagen går omkring och nynnar "det är bögarnas fel, allt är bögarnas fel...".

Jag skulle inte vara välkommen till Danmark

Om det nya poängsystemet, som den danska regeringen tillsammans med Dansk Folkeparti har utarbetat, skulle gälla mig så skulle jag inte vara välkommen till Danmark. (jag antar att jag ska vara glad att jag är från ett land som inte omfattas av detta idiotiska poängsystem, men jag blir så ledsen för alla som det drabbar.) Om du, innan detta poängsystem förverkligades, velat ta hit din partner utanför Norden och EU, så hade det räckt med att ni båda varit över 24 år. Nu skall allt poängsättas.

Här kan ni kolla själva om ni skulle platsa! Kom ihåg att om du är över 24 år så räcker det med 60 poäng, är du under 24 år (som jag är) så måste du upp i 120 poäng. Själv skulle jag få poäng för att jag 1) pratar flytande svenska och 2) inte bor i ett så kallat getto. And that´s it. 50+20=70 poäng.

Så, om jag skulle vara över 24 år så skulle det ju inte vara ett probem. Eller, ja just det. Det skulle det nog kunna vara ett problem ändå. Du måste också ha minst 100 000 danska kronor i tillgångar. Här kan ni läsa om ett par som inte är välkomna för att de saknar pengarna.

Mer läsning här, här och här för intresserade.

Så här känns det ofta som feminist


Bilden är från denna fina blogg.

onsdag 24 november 2010

Den första snön

Nu är det exakt en månad kvar till julafton och när jag vaknade imorse, så såg jag den första snön ligga här på marken.

Den första snön är alltid den bästa.

måndag 22 november 2010

Andra sökord

Någon annan (två st. faktiskt!) har sökt på "dålig språklärare" och hittat till min blogg också... Vad har jag skrivit egentligen? Måste börja söka i bloggen...

Fina sökord

Någon har sökt på "en människa som betyder mycket för mig" och hittat till min blogg!

En lista

Jag blev utmanad av Annika att skriva sju saker om mig själv och sen skicka vidare utmaningen till sju andra bloggar, tackar så mycket.

1. Jag är otroligt dåliga på finska och jag skäms otroligt mycket för det.

2. När jag var liten så kom jag fram till att jag skulle bli detektiv. Sagt och gjort, jag fixade mitt rum till kontor och meddelade familjen att de till ett rimligt pris kunde få ta del av mina tjänster. Första uppdraget var att jag gömde min fars cykel i garaget medan han var i arbete. Sen berättade jag åt honom att jag kunde hjälpa honom att hitta den. Märkligt nog hittade jag hans cykel. Jag tog åtta mark för det.

3. Jag och en klasskompis var i åk 6 med i det finlandssvenska programmet "Språkbråk", som var ett program med mycket ordlekar. Vi vann mot Ytterjeppo och det avgörande för vår vinst var bland annat att min klasskompis hade sett ett tv-program på MTV kallat "Accelerate" eller något liknande. Plus att jag lärde mig vad uttrycket "att kasta ett getöga" betyder.

4. Jag älskar älskar verkligen älskar att gå på teater. Om jag kunde, så skulle jag nog spendera alla mina pengar på det.

5. En gång i tiderna va jag bäst på 3000m gång, i min åldersklass, i Österbotten.

6. Jag har också spelat fotboll, men helt ärligt var jag nog aldrig riktigt bra på det. Dock kunde jag skida. Så, skidning och gång var jag bra på. Inte på fotboll. Men roligt var det iaf.

7. Jag gick åtta år i söndagsskola. Som tack för lång tjänst, fick jag en fin grön psalmbok med mitt namn i guldbokstäver på framsidan.

Jag utmanar:

Mitt Gullbergs Kaj Paradis

Konserten i fredags var underbar. Jag, min danska vän Johanne och en massa svenskar hade vallfärdat till Store Vega för att dansa, sjunga och lyssna till Håkan Hellström.

Och när jag skriver en massa svenskar, så menar jag en massa svenskar! Innan konserten var jag lite fundersam, jag visste inte hur populär Hellström var i Danmark och undrade hur det skulle gå med allsången. Skulle danskarna kunna sjunga med i de svenska texterna?

Dock blev det inget problem med allsången, eftersom vart du än vände dig så hörde du svenska. De hade främst kommit från Malmö och Lund, om mitt språköra hörde rätt, men det fanns även rätt många från Göteborg på plats. Så publikens sång överröstade till och med ibland bandets.

Dock är jag lite bitter på min kamera, eftersom den vägrar att funka för tillfället. Så tyvärr fick jag bara en liten, usel bild förevigad på min telefon. Men minnet från konserten lever vidare och det kommer jag att leva länge på.

Dessutom fick jag min vän att bli ett Håkan Hellström-fan! Hon var visserligen lite misstänksam först, eftersom hon aldrig tidigare hade hört en enda Hellströmlåt. Men efter konserten var hon mycket glad över att hon också hade köpt biljett.

Annars rekommenderar jag intervjun med Hellström i programmet "Robins" på svt. Eller ja, ni kan ju kolla in alla avsnitt med "Robins". Speciellt avsnittet där Fredrik Lindström är med tycker jag om.

fredag 19 november 2010

Underbara tjuvlyssnat.se

Att kolla för mycket på The Simpson är tydligen också skadligt...

Cosmopolitan gör dig psykiskt störd?

Haha, detta borde jag också säga om jag mot förmodan skulle köpa en Cosmopolitan!

"Dansk Folkeparti spiser de ældres kage"

Nu visar det sig att DF själva äter upp alla kakor som de har fått på posten, istället för att skicka dem till äldrehem som de hade sagt att de skulle göra!

Men som det står i slutet av artikeln, så länge de har kaka i munnen har de inte tid att säga något dumt.

torsdag 18 november 2010

River en vacker dröm

Idag köpte jag biljetterna. Imorgon ska jag och kompis Johanne gå till Store Vega. Då får jag äntligen se Håkan Hellström igen!

På tal om Bloggpriset 2010, del 2

Jag hade mina tankar på annat håll, så jag glömde helt bort att nominera mina favoritbloggar till Bloggpriset 2010. Jag tycker det finns en massa spännande nominerade bloggar i alla kategorier. Dock finns inga som jag hade tänkt föreslå där, så därför tänkte jag dela med mig av dem här istället! Kanske du hittar en ny favoritblogg?

Årets viktigaste inlägg:
Jag har ingen aning om det var mot reglerna eller ej, men här hade jag faktistk tänkt nominera mitt eget inlägg, "Länge leve menskoppen!". För jag tycker det är viktigt att så många människor som möjligt för information om menskoppen och kanske övergår till den. Dock gillar jag alla nomineringar i den kategorin. Om jag skulle sitta i juryn, så skulle jag vilja att alla i den kategorin vann!

Årets snyggaste blogg:
Nattans blogg. Alltid snygga foton och även snygg bakgrund.

Årets temablogg:
Matildas blogg. Matilda skriver mycket om sina studier i England och visar ofta upp sina fina alster.

Årets roligaste blogg:
Pessis blogg. Tjejen har humor och det är nice att läsa hennes blogg.

Årets nykomling:
Malins blogg. Min granne får bli min årets nykomling. Rolig blogg som startades iår och handlar just nu mycket om hennes utbytesstudier i Italien.

Årets mest orginella blogg:
Här visste jag inte riktigt vem jag skulle nominera. Vem tycker ni har en orginell blogg? Tips mottages gärna, jag älskar att hitta nya favoritbloggar!

Årets blogg:
Peppes blogg. Det är till den bloggen jag alltid återkommer till och jag gillar den. Peppe har suttit i juryn för Bloggpriset tillsammans med tre andra bloggare, Kaj, André och Micaela, och jag kan inget annat än säga "Good work!".

Grattis!

Ännu ett stort grattis till min syster på hennes födelsedag!

Är Sarah Palin feminist?

Intressant.

onsdag 17 november 2010

Ung & Bortskämd

Kolla in vad jag hittade här!

Bloggarens egna ord: "Han har jobbat sig upp från att vara Paows Stalker, Till nu SVT 1." (mina kursiveringar.)

Och jag ba: "åh, har personen i fråga fått jobb på något häftigt reportageprogram eller kanske till med blivit värd för sitt eget program?" Nej, personen i fråga är med i detta program, "Ung & Bortskämd".

Haha, snacka om att "jobba upp" sig!

Dessutom, är det ingen annan som får känslan av att programmet är fejk? Jag menar, come on! Jag tror på riktigt att de bara säger de där sakerna för att reta upp människor.

På tal om Bloggpriset 2010

- HUUR ska juryn kunna välja mellan de tre nominerade i årets viktigaste inlägg? Alla tre är ju så bra!

Glad dag

Happy International Day of Students!

tisdag 16 november 2010

Paow paow!

Råkade komma över detta inlägg:
http://paow.se/?p=26342#comments

Det är jobbigt med sådana här "storbloggare", för de får så MASSVIS med kommentarer och inte orkar jag kolla igenom dem alla. (och verkligen inte när de oftast består av skitsnack om bloggaren själv. Det är ju bara dumt.) Men jag hittade ändå en kommentar jag fastnade för under tidigare länkade inlägg, var följande mening fanns att beskåda:

"Anser ni att hela den danska regeringen, där Reinfeldts borgerliga polare också sitter, är rasister? De har genomfört en invandringspolitik som i princip är en kopia av den politik SD vill bedriva?"

Och ja ba "öhh, jaa...?"

"Social apartheid"

En mycket bra artikel:
http://blog.politiken.dk/johanne/2010/11/08/udl%C3%A6ndingeaftale-er-social-apartheid/

Om VKO, danska regeringen plus DF, får bestämma så är det bättre om du som dansk medborgare förälskar dig i en akademiker än i en sjuksköterska. Det vill säga, om du förälskar dig i en icke-dansk. Nu vill regeringen göra reglerna ännu hårdare och det kan till och med få konsekvenser för folk som vill gifta sig med en människa som inte är dansk medborgare.

Ska regeringen verkligen få tycka till om vem det är bäst folk gifter sig med?

Hur dumma får DF bli?

Kan Dansk Folkeparti ens påstå sig vara seriösa efter detta?
http://politiken.dk/indland/ECE1107381/df-indvandrere-tager-din-saft-og-kage/

För er som inte förstår dansk skrift så bra, kan jag meddela att Dansk Folkeparti, DF, påstår att det är invandrarnas fel att sjukhusen inte längre bjuder på kaka och saft i väntesalarna. Varför? Jo, för att invandrarna tar med sig sina stooora familjer till sjukhusens väntesalar och bara äter upp alla kakor! Enligt DF alltså. Läkarna och sjukhusdirekörerna fattar förstås inte vad DF snackar om. Vissa sjukhus har aldrig bjudit på gratis kaka och saft. Andra gör det, medan vissa har valt att sluta. Mest p.g.a. hygienska skäl.

Sen fick jag en inbjudan på facebook till detta event:
"Sänd en kaka till Dansk Folkepartis kansli!" Haha, och tydligen har de fått ca 200 kakor på posten. Nöjda nu, DF?

Farsdagen

Don´t worry people, jag ringde nog min far i söndags, men jag kan ju ändå passa på att försent gratta honom här på bloggen: Grattis på farsdagen!

lördag 13 november 2010

Kulturkarnevalen 2010

Detta är första gången jag inte deltar i Kulturkarnevalen på fyra år. Jag blir nästan sentimental när jag tänker på det.

Jag kommer ihåg min första Kulturkarneval som om det var igår. Hur sjukt roligt vi hade det! Hur roligt vi också har haft det alla andra år jag har haft förmånen att få delta eller arbeta under Kulturkarnevalen.

Ikväll hoppas jag alla deltagare och staffare under årets Kulturkarneval får en fantastisk karnevalsfest. De brukar vara fantastiska, de där karnevalsfesterna. Jag kan bara hoppas att jag har tid och möjlighet nästa år att arbeta under evenemanget.

Och för alla er som inte vet vad jag talar om, rekommenderar jag varmt denna hemsida:

Speciellt om du tillhör målgruppen (elev i grundskolans övre årskurser 7-9 eller studerande på andra stadiet, d.v.s. gymnasiet, yrkesskola eller folkhögskola) så kanske du kan delta nästa år? Jag lovar, om du deltar kommer du inte att ångra det.

Uppdate: tydligen håller jag på att bli gammal och grå, eftersom jag inte kan räkna ordentligt. Jag har ju varit på Kulturkarnevalen fem år!

torsdag 11 november 2010

Fin(sk)t besök

Fyra mycket trevliga dagar har passerat. Mina föräldrar besökte danskiland och det var najs. Tack ännu en gång för besöket! Vi vandrade runt Strøget, tog en tur över till Malmö och åt and på Mortens aften, bland annat. För mera info om Mortens aften, se: http://www.historie-online.dk/special/mortensaften/index.htm

(tydligen var det en biskop som hette Morten som inte ville vara biskop längre, så han gömde sig på en gård bland en massa gåsar. Men gåsarna avslöjade var han fanns och därför sa Morten att från och med den dagen skulle alla äta gås eller and varje år på den dagen, typ.)

lördag 6 november 2010

På tal om det svenska språket

Jag vet inte huuur många gånger jag har fått frågan "varifrån Sverige är du?" och sen "men varför snackar du svenska då?" när det kommer fram att jag är från Finland.

I don´t blame the Danish people. Dock blev jag glad när jag träffade en förstående svensk här i Danmark. Jag var på en arbetsintervju och medan jag väntade på att få träffa chefen, så pratade jag lite med en svensk som arbetade på företaget. Han var pratglad och sa att det var roligt för honom att för första gången träffa en finlandssvensk. Jag berömde honom för att överhuvudtaget känna till termen finlandssvensk. Han ba "jaa, alltså jag kan ju förstå om danskarna inte känner till er finlandssvenskar men om man är från Sverige och inte gör det, så är det ju lite pinsamt!"

Det är inte många svenskar jag har hört säga det.

Svenska dagen

Idag är det svenska dagen. Jag firar genom att nynna på Modersmålets sång medan jag går på ungdomsmöte.

Hur firar ni Svenska dagen? Tycker ni att det ens är något att fira? (jag antar folk har olika åsikter, därav frågan.)

Själv tycker jag Modersmålets sång är en rätt rolig sång att sjunga.

Här finns lite Wikipedia-info om dagen för intresserade:

fredag 5 november 2010

Dumb i hovo!

Jag hörde den här låten på radion (den finlandssvenska kanalen, ja.) för några dagar sen. Så jag tänkte länka, så ni också får skaka lite rumpa så här fredagseftermiddagen till ära.

Annars, är de från Jeppis? Ele Nykaabi? He lååter liti så.

Uppdate: låten heter ju inte dumb i hovo, som en kanske skulle kunna tro på grund av min rubrik. Det är Fabbo Q & Dj Rullbiza med "Scarface, scarface".

Drömpresenten

Inatt drömde jag att jag köpte en present till sambons födelsedag som infaller nästa månad. Eftersom det snart är eftermiddag och jag fortfarande (!) kommer ihåg vad min drömpresent var, så måste det vara ett tecken! I have to buy it. Dessutom så är det inte svårt att få tag på saken och jag är rätt säker på att sambon behöver grejen.

Sjukt bra, tack till min dröm som gjorde detta födelsedagsgåvasökande tusen gånger lättare! Hoppas detta börjar hända varje gång jag ska hitta någon födelsedagspresent till någon vän eller familjemedlem. Det skulle vara praktiskt

Med tanke på gårdagens inlägg

Ingen snö på marken, for your information (fyi). Jag tror vi börjar närma oss slutet av september/tidig oktober med finska mått mätt. Hur är det där hemma? Mycket snö?

torsdag 4 november 2010

Sneen falder på fredag!

I måndags såg jag en reklam. Där stod det "sneen falder om 4 dagar!" och ja ba "va? Kommer snön på fredag?" Reklamen kunde till och med förutspå att snön faller exakt kl.20.59 imorgon, fredag.

Om snön på riktigt kommer att falla imorgon har jag svårt att tro, med tanke på dagens väder. Däremot handlade det om att Tuborgs julöl kommer ut imorgon, kl.20.59. Här i Danmark är det tydligen en stor juttu. Varje år i slutet av oktober/början av november (datumet skiftar från år till år) kommer Tuborg ut med årets julöl. Då går folk till olika barer i god tid och väntar på att klockan ska bli 20.59, då de börjar servera den speciella julölen.

Det känns lite som Danmarks version på vår lilla jul. Btw, vilken helg firas lilla jul i Finland iår?

Håll det inne, Island!

http://www.hbl.fi/text/utrikes/2010/11/3/w54101.php

Okej, ja ja. Bara er vulkan inte får utbrott nästa vecka när jag får finlänskt besök. Eller i december-januari, när jag själv ska besöka fädernas land. Håll er aska inne, Island!

onsdag 3 november 2010

Danska observationer

Här i Danmark så har glassbilen inte det där trevliga trudelutmelodin "tudududu-tudududu-tutu-tutu-tutu!" utan istället är det bara en klocka. "Kling-kling-kling." Den kör förvånansvärt ofta förbi vår lägenhet, med tanke på att det faktiskt är november. Visst, solen skiner idag. Men ändå, glass och november? Jag är skeptisk.

Inception

Igår utnyttjade vi sambons biografbiljetter. Vi bestämde oss för att se "Inception."

Vi var båda överens om att det var en spännande film. Men om du som jag, gillar och/eller accepterar filmer med lite mystiska slut, är den nog mera att rekommendera. Är du mera som sambon, som nästan kräver lyckliga alternativt förståeliga slut, ska du kanske välja en annan film. Kanske. För slutet var lite kryptiskt. Men det var spännande.

Sen började vi diskutera jobbiga slut. Sambon tänker ibland på Sopranos märkliga slut. Själv har jag fortfarande svårt för Tre Kronors dåliga slut.

tisdag 2 november 2010

Samarbete så in i Norden?

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/samarbete-sa-in-i-norden-1.1199523

Det är en intressant tanke. Och med tanke på detta citat:
"Och går vi till Finland är det svårt att upprätta myten om ett gemensamt skandinaviskt språk begripligt av alla. Om än inte direkt hotad har svenskans ställning i Finland försvagats avsevärt."

är det också intressant att tänka på hur svenskans ställning i Finland möjligen skulle ändras om en nordisk förbundsstat bildades.

Kärt besök

Hurra, nu är det bestämt att mina föräldrar kommer på besök till det danska riket i nästa vecka! Eftersom både jag och sambon kommer att vara upptagna i helgen, så är det väl bäst att vi tar tag i städningen redan denna vecka... Otroligt att det så fort kan bli så stökigt på så få kvadrat! Men nu är det bara trevligt att städa, när en vet att en gör det för kärt besök.

måndag 1 november 2010

I love Miranda

Jag har ju helt glömt bort att tipsa om denna underbara serie:

Det var syster som tipsade mig och Miranda är ju helt underbar! Alla bara måste se det! Tyvärr finns det ännu bara sex avsnitt, på 30 min. var. Men det ryktas tydligen om en säsong två. Det hoppas jag verkligen!

Stanna VÄRDEN en stund!

Hihi, jag tycker det är lite roligt med denna felskrivning. Plus att det är en bra låt! (ja, jag erkänner. Jag kan bra lyssna på GES. Det är ju nostalgi!)
http://www.youtube.com/watch?v=otxI8aCqe1E&feature=related

God morgon världen!

Soini suger!

Läs rubriken igen. Vad tror ni jag menar? Ni läser och antar högst antagligen att jag anser att Soini, Sannfinländarnas ordförande, är dålig. Att han suger. Det betyder ju det. Om något, eller någon, suger så är det dåligt.

Därför är det lite roligt och märkligt att den meningen, "Soini suger!" finns med i bildtexten till en artikel som berättar om hur de tre största partierna i Finland tappar väljare till Sannfinländarna. http://www.hbl.fi/text/inrikes/2010/10/29/w53820.php

Jag antar att de menar att Soini suger upp väljare, lite som en svamp. Men min första tanke, när jag läste bildtexten, var: "Ja, Soini suger. Men vad har det med just denna artikel att göra... AHA, han suger... eller?".

Sen får väl följande mening bevisa att Sannfinländare lyckas suga upp så kallade soffpotatisar:
"Tio procent av dem som planerar att rösta på Sannfinländarna uppger att de inte minns vem de röstat på senast."

Jag fattar inte. Hur kan en inte komma ihåg vem en röstade på? Så länge är det ju ändå inte mellan valen.

PS: Ordet soffpotatis används väl mest för lata människor? Men visst finns det ett annat ord för folk som väljer, aktivt eller ickeaktivt, att inte rösta i val. Jag kommer inte på det rätta ordet, men visst är det något med soffa? Eller potatis? Soffpotatis?

Uppdate: ordet jag sökte efter var soffliggare. Tack Alina!

Sömnbrist och mobbning

Det är svårt att somna om när sambon åker på jobb redan kl.05 på morgonen. Men det är rätt mysigt att dricka kaffe när det fortfarande är mörkt där ute. Och allt detta mörker får ju en att verkligen att längta efter snö och jul! Men jag räknar kallt (höhö) med att inte se så mycket snö här i danneriket. Jag fick höra att förra vintern så hade de snö sex veckor i rad. Och det sades som om det var mycket! Så ja, det är med finska mått mätt fortfarande tidig september här.

Usch, igår fick jag höra något så hemskt att jag fortfarande sitter här och är förbannad. Tur att jag inte känner människorna i fråga, för då är risken stor att jag skulle göra något dumt nästa gång jag såg dem.

Annars var helgen bra, speciellt lördagen. Kul fest i kvindehuset. Även intressanta debatter och god mat.