torsdag 17 februari 2011

Borgen

På tal om politik, min nya favoritserie är "Borgen". En serie om Christansborg also known as "Borgen" also known as riksdagshuset i Danmark. Jag har läst om den hur länge som helst, tänkt kolla upp den hur länge som helst, den har varit den mest sedda tv-serien i Danmark hur länge som helst, men det var inte förrän i igår jag kollade upp den.

Den är mycket spännande. Det är nästan så att jag vill bli journalist på nytt, om en skulle få jobba med så spännande uppdrag som de i "Borgen". Det är också spännande att försöka räkna ut vilka partierna i serien skulle representera i verkligheten.

"Borgen" kan ses här, på svt.se/play. (=svenska undertexter!) Dock skall ni skynda er att kolla upp det, för avsnitten är inte uppe så länge på svt:s hemsida.

Intressant är också att serien utspelar sig i en tid när Danmark valt sin första kvinnliga statsminister. Det finns en stor chans att Danmark faktiskt får sin första kvinnliga statsminister i år. Men inget är ju säkert ännu. Det är inte ens säkert när riksdagsvalet blir av, förutom att det måste bli i år. Konstigt system, det där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar